Molnigt men fortfarande lika varmt

I natt vaknade jag klockan 03.30 så det var perfekt tid att slå på TV:n och se andra halvlek av Holland-Uruguay och det var väl helt OK att Holland till slut vann med 3-1 för de var det bättre laget.

Det kändes lite svalare på morgonen, men temperaturen visade ändå 30 grader när jag gav mig ut och springa klockan 09.00. Sprang lite utanför området denna gång och det blev totalt nästan en halvtimme, men längre tid än det fungerar det inte att springa. Hade t o m med vatten denna gång, men det hjälpte föga.

Sen var det bara inneaktiviteter, TV-tittande och webbsurfande som gällde resten av dagen.

Det är helt fascinerande att följa nyhetsrapporteringen från Sverige via andra länders nyhetssändningar på TV och webben. Det är otroligt hur hårt censurerad all nyhetsrapportering är i de traditionella svenska medierna (SVT, TV4, Aftonbladet, Expressen, DN, Sydsvenskan med många flera) jämfört med hur de utländska medierna rapporterar om vad som händer i Sverige. Ibland undrar man om det verkligen är samma nyheter som förmedlas av svenska medier och t ex BBC, CNN, CCTV, Aftenposten i Norge och de danska tidningar jag regelbundet följer på nätet. Jag har samlat på mig ett antal exempel som jag tänker skriva om senare, fast inte just i denna bloggen.

Hann även med att ta en tur till en av de lokala affärerna och fyllde på förråden. Får se om jag vaknar kommande natt och kollar Spanien mot Tyskland i den andra semifinalen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.