Dag för läsning på ocensurerade medier

Vaknade redan vid fyratiden på morgonen och kunde omöjligen somna om (21.00 svensk tid) och slog på TV:n i Beijing och såg och hörde att det varit ett självmordsattentat i Stockholm (17-tiden svensk tid just när jag somnade) så jag slog på datorn direkt och Aftonbladet och Expressen hade viss knapphändig information, men via Politiskt Inkorrekt och framförallt genom “privatdetektiverna” på Flashback som varit i närheten och sedan hämtat information från bilnummer o s v visste alla läsare på dessa hemsidor redan allt om vad som hänt och vem som utfört dådet genom kopplingar till hemsidor på bl a Facebook!

Även de utländska medierna jag kollade hade då publicerat ocensurerade bilder, namn och information till skillnad från de svenska “gammelmedierna” som fortsätter med sina obegripliga “pixlingar”, “mörkningar” och “vinklingar” av informationen som finns.

Det var väl bara utrikesminister Carl Bildt via Twitter och Jimmie Åkessons sekreterare Alexandra Brunell via sin blogg som då överhuvudtaget hade reagerat på händelsen i Sverige.

Efterhand under dagen kom det sedan faktist bra och riktig information även på t ex Aftonbladet och Expressen, men jag kan fortfarande inte begripa varför svenska medier måste “hemlighålla” information som finns att läsa i alla utländska medier och i alla ocensurerade svenska medier?

Ungefär som 1986 som när en av mina gamla skolkamrater var misstänkt för mordet på Olof Palme, i svenska medier kallades han “33-åringen” men i alla andra länders tidningar och medier vid sitt “riktiga” namn.

Svenska medier har inte utvecklats någonting alls under dessa år utan kramar sig fast vid de gamla “pressetiska reglerna” som nu fått “en helt annan betydelse”.

För MIN egen del var söndagen hyfsad och jag känner en viss förbättring i vänsterbenet så jag hoppas jag kan ta beslutet att inte behöva kolla med doktorn i morgon!

Jag får se hur det känns i benet i morgon bitti, men denna dag kändes det som att mitt ben var ett mindre problem än det som händer i Sverige.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.