Första vinterbesöket i Longtanparken

Vid lunchtid hoppade jag på buss 51 för att åka till Longtanparken och ta en titt hur där ser ut under vintern. Jag har tidigare bara varit där under vår och sommar så jag tänkte ta några vinterbilder. Några hållplatser västerut blev det dock i princip totalstopp i trafiken, det hade antagligen hänt någon olycka någonstans längre västerut för denna buss brukar gå mycket snabbt t o m under rusningstid morgon och kväll. Det var liksom ingen mening att sitta och vänta i bussen så chauffören släppte av de som ville och jag passade också på att hoppa av. Det är inte så långt att promenera till Longtanparken och jag är säker på att jag var där före bussen, även om jag inte gick samma väg. Det var nästan totalstopp även på några av tvärgatorna och nedan kommer en bild från en korsning (klicka för större bild).

Trafikkaos i Beijing

Det var kalla vindar som svepte genom Longtanparken efter jag löst inträdesbiljetten på två kronor och eftersom jag glömt mössan fick jag använda luvan på jackan, men det tog en stund innan jag fattat hur man kunde spänna den så att den inte hela tiden blåste av i motvinden. Jag gick runt hela parken, ungefär samma runda som jag sprang nån gång i somras och det var inte så många aktiviteter igång. Två män som spelade bordtennis och ett antal drakflygare var de som jag kunde se, förutom alla som promenerade runt i parken med olika hastighet. Nedan kommer den enda lyckade bilden jag tog i parken:

Bild från Longtanparken i januari 2011

När jag tog ovanstående bild måste jag råkat ändra en inställning på kameran så att inte “auto”-inställningen längre gällde och alla bilder därefter blev tyvärr blåtonade till max så det är ingen idé att visa dessa utan jag får ta nya en annan dag! Det som var nytt för vintern var att man hade ett stort område med konstgjord snö där barnen kunde åka pulka och man kunde göra andra snöaktiviteter. Jag ska ta bilder därifrån någon av de närmaste dagarna eftersom dagens blev helt misslyckade. Nedan kommer dock en som visar större delen av området och jag lyckades väl förbättra den någorlunda genom Photoshop.

Vinteraktiviteter i Longtanparken i januari 2011

Promenerade sedan tillbaka, vilket tar drygt en halvtimme så totalt blev det två timmars promenad idag vilket var det längsta på länge.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.