Varma dagar att vänta framöver, men kalla nätter

Jag var som sagt inte beredd på det snabba temperaturomslaget och det orsakade nog min förkylning, som dock nu börjar bli bättre! Kollade just långtidsprognosen och det verkar bli sol från en klarblå himmel framöver, men det är kallt på nätterna jämfört med tidigare! Kolla på bilden nedan

Väderprognos Beijing

Prognosen för de närmaste två dagarna med 25 och 29 grader som mest på dagen, men bara 14-15 grader på nätterna! När jag sprang klockan 06.00 på morgonen bara för någon månad sedan var det ibland 28 grader och det känns verkligen hur mycket kallare det blivit just på morgonen!

Som jag skrev i vintras så är det också en helt annan typ av kyla i Beijing jämfört med i Sverige, jag vet inte om det är den extremt torra luften eftersom det inte regnar, men på vintern känns minus fem eller minus tio grader här som minus 15 eller minus 20 grader i Karlskrona.

Sent på eftermiddagen gick jag sedan bort med diverse elutrustning till den “gamla lägenheten” och jag hittade faktiskt dit helt utan problem, trots att jag aldrig bott där och bara varit där två gånger tidigare!

Utsikt från den gamla lägenheten

Idag var det bättre sikt så här kommer en likadan bild som för någon vecka sedan! Nu ser man skyskraporna långt ut i stadens utkanter i sydost och kan få en uppfattning om hur gigantiskt stort Beijing är. Beijings “kommun” lär vara ungefär av Skånes storlek och det beräknas att det bor och arbetar 22 miljoner människor här. Grannens livsfarligt placerade krukväxter är spansk peppar som nu börjat mogna!

Utsikt från den gamla lägenheten

Det var tre man på plats när jag kom dit, en för att installera diverse lysrör och tvättmaskin, en för att installera telefon och bredband och en för att sätta upp rullgardiner och vanliga gardiner! Mannen från södra Kina som ska bo här om en vecka hade köpt en av de största sängar och soffgrupper jag har sett, det är knappt de får plats i sovrum respektive vardagsrum!

Det blev lite sent för att laga middag när vi kom tillbaka, men Ella och hennes mamma kom och fixade två olika mycket goda kinesiska sallader som var fullt tillräckligt för mig! I Kina är det i regel otroligt viktigt att man äter både lunch och middag (det är ofta sex.sju olika rätter), men har man ätit en stor lunch tycker åtminstone jag att det räcker med en lätt middag, eller givetvis tvärtom, vilket är det vanligaste för min del i Sverige.

Det var varma sallader som steks mycket kort i olja för det är sällan man gör “råa” sallader som i Sverige, fast jag har testat att göra både pizzasallad, rivna morötter och någon annan “rå” sallad som blivit uppskattade! Vi hade även ångkokt kinesiskt bröd som tillbehör, men det är mest som att äta jäst deg så jag avstod!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.