Vaknade klockan 02.00 mitt i natten

Idag vaknade jag klockan 02.00 mitt i natten och kunde omöjligen somna om! Eftersom jag visste det var EM-kval i fotboll steg jag upp och satte på CCTV5 som visade Danmark mot Portugal i direktsändning och Danmark är väl något av mitt favoritland förutom Kina, Finland och Israel så jag kollade på matchen när Danmark vann med 2-1 och helt välförtjänt kvalificerade sig för EM-slutspelet!

Jag kan sitta vid datorn och se TV:n samtidigt, så jag följde samtidigt Sverige-Holland på datorn och det var skönt att se Sverige vinna med 3-2. Det verkade vara en härlig lagkänsla i det svenska laget och jag har sett många klipp på YouTube om matchen! Grymt frisparksmål av Kim Källström, faktiskt ett av de snyggaste frisparksmål jag sett! Konstigt nog har Sverige vunnit alla matcher när Zlatan INTE varit med i EM-kvalet! Kanske är det så att övriga spelare förlitar sig lite för mycket på honom när han är med?

Tyvärr fick jag också ett mail om att Karlskronakändisen Janne Lindello hittats död i sin lägenhet på Polhemsgatan så jag skrev samtidigt ett inlägg om det i Karlskronabloggen. Janne var en mycket speciell person som jag gillade mycket och som jag ofta mötte under hans promenader från Polhemsgatan in till Karlskrona eller vice versa. Janne gav ut tre diktsamlingar på “eget förlag” och hans samling av modelltåg från Märklin var verkligen fantastisk och jag hoppas den nu tas till vara och inte splittras! Jag lider med Jannes son och barnbarn i Stockholm i denna dystra stund!

Här i Beijing blev det bara ett kort besök i närmaste affären idag och bilden nedan är från just utanför ingången till trappuppgången, där det är lite svårt att komma fram! Tydligen är det något rör som gått sönder och behöver repareras och skylten är typiskt kinesisk och översatt till svenska blir det ungefär: “Underhållsarbetet orsakar obehag för er och vi ber respektfullt om ursäkt för detta.”

Construction work

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.