Vacker regnbåge i fontänen

Idag blev det bara en promenad i det härliga höstvädret och jag hoppas verkligen att detta väder håller i sig över morgondagen då Beijing Marathon går av stapeln! Jag hade ett tag som mål att vara med åtminstone på halvmarathon eller niokilometersloppet, att springa ett helmarathon när jag är dåligt tränad har jag gjort en gång och det var ingen höjdare! Jag hade säkert lätt klarat maxtiden på helmarathon, men jag tycker det ska vara en njutning att springa i drygt 42 kilometer och inte en plåga som det är när man är dåligt tränad.

Beijing Marathon startar på Himmelska Fridens Torg klockan 09.00 i morgon bitti och målgång för helmarathon är sedan på det stora torget mellan olympiaarenorna The Birds Nest och The Watercube. Det lär vara 30 000 anmälda löpare till de olika loppen, fast jag tror faktiskt inte det är sådär jättemånga som springer helmaran utan “bara” några tusen och säkert många svenskar som åkt hit med Springtime Resor! Sista milen på helmaran går dessuom i lite kringelikrokar i den underbara Olympiaparken norr om arenorna, så dit ska jag helt klart ta mig och fotografera eftersom tunnelbanan från Jinsong går direkt till just söder om arenorna!

Är jag uppe tidigt ska jag även ta mig till torget och kolla på starten där alla klasser tydligen startar samtidigt. Sen har Minimaran 4,2 km, 9 km och halvmaran 21,1 km olika målplatser längs vägen.

Regnbåge i fontänen

Idag var det en riktigt fin regnbåge i fontänen vid norra huvudingången

Lingonsylt från IKEA FOOD

Idag fick jag förklaringen till att IKEA inte hade varken Mariestads öl eller Norrlands Guld på IKEA när vi var där för några veckor sedan! IKEA slutar helt enkelt enligt Svenska Dagbladet att sälja svensk mat från andra märken än sitt eget “IKEA FOOD” som jag antar är mat och dryck som tillverkas i Polen eller de baltiska länderna. Lingonsylten ovan köpte jag för några veckor sedan och den enda genuint svenska produkt de hade kvar då var Ahlgrens bilar. Ölen, Kalles Kaviar, knäckebröd och liknande var slutsålt för gott!

Invigning av ny affär?

Idag på förmiddagen utbröt plötsligt ett enormt fyrverkeri  strax österut och jag antar det var invigning av någon ny affär eller annat som var orsaken! Har sett samma sak precis nedanför norra balkongen en gång tidigare när de invigde en ny affär!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.