Ännu en innesittardag

Idag blev det ännu en innesittardag i Beijing. Jag funderade på att gå till loppisen i Panjiayuan eller till den stora djurmarknaden, men slog de tankarna ur hågen och satt mest vid datorn. Det mesta fungerar perfekt på nätet i Kina även om exempelvis YouTube, Facebook, Blogspot- och Wordpressbloggar är spärrade, men det finns många enkla sätt som är gratis att komma förbi detta om man står ut med reklamen. Annars kan man köpa betaltjänster som kostar allt från några tior i månaden.

På helgerna brukar jag inte laga mat så det blev kinesiska rätter till både lunch och middag och sen var det filmtittande på kvällen! Både HBO och en kanal från Hongkong har riktigt bra filmer på engelska! Hongkongkanalen har även tyska filmer och någon enstaka gång dyker även någon svensk film upp! Fast annars föredrar jag mest att kolla på nyheterna och intervjuerna på CNN även om det är på tok för många avbrott med samma reklam som vevas gång på gång. Det finns även tre kinesiska idrottskanaler som är trevliga, bl a en som bara handlar om fotboll. De sänder även italienska ligan och Champions Leauge i direktsändning, med då är det för det mesta mitt i natten här!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.