Löpning och storrengöring av köket

Idag var mitt projekt att storrengöra i köket eftersom jag skulle vara ensam hemma större delen av dagen. Började dagen med löpning klockan 07.00 och blev lite förvånad att jag klarade att springa så länge utan att stanna. Klarade hela första varvet utan problem och sen blev det väl några småstopp, men jag genomförde fyra varv och var mycket nöjd efteråt! Får se om jag kan klara fem varv i morgon bitti!

Var på väg att ställa in löpningen eftersom det var rätt dålig luft, så skönt att jag inte gjorde det! Sen var det dags att köra en maskin tvätt och sedan hänga ut på balkongen och precis då började solen skina så det var helt perfekt! Sen var det bara att ta tag i storrengöringen i köket, det var ett tag sedan vi gjorde det! Visserligen torkar man ju av och städar hela tiden, men efter en storrengöring blir IKEA-köket om inte som nytt, så åtminstone som ett bättre begagnat. Det tog rätt många timmar exklusive några pauser, men jag var helt nöjd med resultatet. Det var dock bara en utvändig makeover så nu återstår att ta i tag med insidorna av skåpen en annan dag.

Det blev en rätt sen middag i form av hämtmat från en närliggande koreansk restaurang, men de nudlarna jag fick blev helt klart underkända (sötsliskiga med någon tomatliknande smak) så det var inte mycket jag åt. Skulle valt restaurangens kinesiska nudlar istället, men jag fixade dagens misstag med snabbnudlar så jag blev mätt!

Nedan kommer tre bilder – hade egentligen även tänkt ha två andra, men den ena hoppar jag över och den andra fanns inte i kameran så jag får ta en ny i morgon.

Såna persikor har jag inte sett tidigare i Beijing

Såna persikor har jag inte sett tidigare i Beijing med kinesiska skrivtecken! Drygt en krona dyrare än de vanliga, men det kunde vara värt för att testa! Tecknen betyder “Lycka”, “Rikedom” o s v.

Kö för att köpa vitlök

Det brukar vara köer i varuhusen för att köpa nyinkomna ägg i kopiösa mängder, men detta var första gången jag såg en kö för att köpa nyinkommen vitlök! Det var rejäla påsar med säkert flera kilo som alla i den säkert 40 personer långa kön handlade.

Vitlök för tio kronor

Denna rejäla påse vitlök på säkert ett par kilo kostade bara 10,10 yuan, vilket väl i dagsläget blir cirka elva svenska kronor! När jag strax efter bilden togs betalade och plockade ner varorna i min plastkasse från City-Hallen (sjunger nog på sista versen nu) kom det en liten fyraåring och började prata med mig “Hello hello hello…” och hon blev riktigt förvånad när hon fick svar på mandarin och jag sen frågade vad hon hette, men vi hade en mycket kul konversation medans personalen som hörde mest skrattade – kanske åt min usla mandarin eller kanske åt vår roliga konversation där jag sa att hon var från USA och jag var kines, vilket hon inte riktigt höll med om! Synd bara att jag glömde ta en bild på henne!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.