Nu ska Kina-resan äntligen bli av!

bara testar lite nedan…

Nu bär det snart av till Kina. SAS-flyget går från Kastrup klockan 20.55 och landar i Beijing dagen efter klockan 11.50. Eftersom hela Kina är en enda tidszon som ligger sex timmar före svensk tid (sju timmar när det inte är sommartid) innebär det att flygresan tar 8 timmar och 55 minuter. Det har alltid varit ett mål att åka till Kina och besöka Kinesiska muren och andra kända platser och nu bär det förhoppningsvis iväg!

För att besöka Kina måste alla svenska medborgare få ett visum från Kinesiska Ambassaden i Stockholm eller från Kinesiska Konsultatet i Göteborg. Om man ansöker personligen kan man sedan hämta passet inom fem arbetsdagar. Kostnaden är 220 kronor för ett visum som gäller för en inresa. Det går även att skicka in ansökan och pass, men då tar det minst tio arbetsdagar innan man vår passet i retur med visat. Eftersom Karlskrona ligger 35 mil från Göteborg och jag inte hade några inplanerade besök i Göteborg så körde jag helt enkelt dit tidigt en tisdagmorgon så att jag var på plats när konsulatet öppnade klockan 09.00. Ansökningshandlingen finns på nätet i form av en .pdf-fil och det är bara att fylla i den och skriva ut på sin skrivare. Sedan klistar man dit ett foto och skriver under ansökan. Om man betalar 250 kronor extra kan man få visumet redan samma dag och det gjorde jag så det var bara att komma och hämta pass med inklistrat visum två timmar senare. Konsulatet ligger vid Grönsakstorget i centrala Göteborg och nedan kommer en bild på den vackra byggnaden.

Kinesiska Konsulatet i Göteborg Kinas konsulat vid Grönsakstorget i centrala Göteborg. Ingången är längst ned till höger på bilden! Klicka på bilden för en större version!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.