Två vagnar pappersåtervinning

Även idag söndag var det fortsatt städning och slängning som gällde. Nu är alla bokhyllor genomgångna, böckerna avtorkade och vi fyllde två hela vagnar med böcker, tidningar och tidskrifter och drog ett par hundra meter norrut till en familj som köper upp alla sorters återvinningsbart material. Just papper är det som är mest “värdefullt” och jag tror vi fick 35 kronor eller något i den stilen och en del av böckerna kunde nog deras lille son ha kul att läsa.

Annars är det ingen mening att dra dit skräp som burkar, glasflaskor och plastflaskor eftersom “panten” i stort sett är obefintlig. Om jag minns rätt är det cirka två och ett halvt öre per burk i pant och glas och plast betalas ännu mindre. Däremot är det onödigt att slänga sådant bland de vanliga soporna så jag sorterar ut det i några kartonger eller kassar på balkongen där luftkonditioneringen står och sen tar jag med det och lämnar till familjen när jag har vägarna förbi (utan att vilja ha betalt).

Därefter var det dags för en ordentlig storhandling eftersom vi nu hade två vagnar att fylla och vi fyllde de verkligen med vatten, öl, mjölk, grönsaker, kött o s v. Trots det myckna handlandet slutade priset bara på 164 kronor. Allt är helt enkelt sjukt billigt i Kina jämfört med i Sverige!

Tog sedan en löptur i den gassande eftermiddagssolen! Idag var en av de klaraste dagar jag någonsin upplevt i Beijing och det var klarblå himmel och sikt så långt ögat når, vilket är extremt ovanligt. I regel ligger ett ständigt dis av byggdamm och smog över staden, men helt klart blir det bättre och bättre! Det var ingen bra ide att springa i värmen, för jag tog slut rätt rejält, men efter återställning med 60 centiliter sportdryck och 60 centiliter öl kändes det bra igen!

Kvällen ägnades åt webbsurfande, fotbollstittande, middagsätande och senare sömn.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.