Långt besök på Svenska Ambassaden

Kinesiska medborgare som ska besöka Sverige behöver ett Schengenvisum som kan fås från de ambassader som ingår i “Schengen”. Alla blanketter var ifyllda och klara sedan länge, men nu gällde helt plötsligt en helt annan blankett och allt måste göras om från början med två blanketter för varje person. Det blev många turer fram och tillbaka i detta speciella “visumrum” på Svenska Ambassaden som var totalt kaotiskt jämfört med den lugna del vi besökt ett par gånger tidigare. Det är dessutom massor av andra handlingar och bilagor som måste fyllas i och även en kort intervju, men efter tre timmar var vi klara och alla papper i ordning. Sen tar det tio arbetsdagar att få visum och är det några problem kommer frågor via telefon de närmaste dagarna.

Vi kanske återvänder till ambassaden på midsommardagen då de har öppet hus i sin trädgård och vi var där för två år sedan och firade “svensk” midsommar!

Efter denna långa tid på ambassaden var det “lunchtime” och vi var nära en liten “restaurang” där vi ätit tidigare “Hangzhou Xiao Cai” så där inmundigade vi en alldeles för stor lunch. Jag föredrar absolut den typen av enkla matställen framför de flottare restaurangerna. Just i Sanlitun där ambassaden ligger har restaurangerna “svenska priser” men småställen som detta är att föredra inte för att det är billigare utan för att maten är så ofantligt mycket godare! Vi fick en underbar lunch med en stor öl för mindre än 40 kronor för två personer och vi åt nog bara upp hälften.

Sen var det dags att åka hem igen efter tunnelbana till Jinsong och efter en kort taxifärd skildes vi och gick till olika affärer för att handla till kvällens middag! Efter middag var det sedan fotboll och andra förströelser som gällde.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.