Bästa “löpningen” hittills

Vaknade till lite på natten och såg slutet och förlängningen av Ghana mot USA i fotbolls-VM. På morgonen tog jag sedan på löparskorna och tänkte jag skulle börja med ett varv inne på bostadsområdet efter att min Garmin Forerunner 305 hittat satelliteterna. Klockan var 08.00 och det var rätt mycket folk och hundar ute, men det var inga som helst problem och efter ett par tunga varv i början bestämde jag att köra fem varv vilket enligt GPS:en blev 5,35 kilometer och det stämmer rätt väl med det jag mätte tidigare. Det är nog lite längre eftersom en del av rundan är väldigt zig-zag mellan en massa träd. Det är inte som att springa samma distans på ren asfalt så jag var ändå lite förvånad att jag hade under sex minuter per kilometer i snitt. Sista varvet som jag drog på lite extra var t o m på 5,25 i snitt så än lever hoppet om en framtid som löpare! Nu är jag bara joggare, men under 5,00 per kilometer så kan jag kalla mig löpare igen.

Laddade även upp både denna löpning och tidigare till Garmin Connect som tydligen ersatt tidigare Motionbased. Har inte laddat upp där på länge men t o m mina gamla löpningar från Beijing 2007 och vandringen på muren 2007 finns dokumenterade där! De fem varven stämde inte helt när man kollade på satellitbilden, men de varv jag tidigare gått med GPS:en såg helt perfekta ut på bilden över bostadsområdet! Kul också att det fanns flera nya funktioner på Garmin Connect som jag ska utforska senare!

Resten av dagen ägnades åt möbelflyttning och städning och sedan fixade jag en pizza sent på kvällen. Den var helt OK och sedan var det Tyskland mot England i VM klockan 22.00 men den matchen levde inte riktigt upp till förväntningarna. Dels höll Englands målvakt inte alls måttet och dels missade domarteamet Englands kvittering till 2-2 vilket är helt sjukt att det kan få hända. Med en målkamera hade det tagit en sekund att se att bollen var inne med flera decimeters marginal.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.