Fler sevärdheter i underbara Hangzhou

Måndag 31 mars
Tidigt på förmiddagen tog vi lokalbussen till en park som på engelska heter Dreaming of the Tiger Springs. Där finns bl a en källa där vattnet sägs vara mycket bra och näringsrikt och vi kunde under besöket se massor av lokalbor som gick uppför den långa backen till källan där de hämtade vatten i allt från halvlitersflaskor till 25-litersdunkar som de sedan bar ned till utgången.


Dreaming of the Tiger Springs i Hangzhou

Efter det tog vi en annan buss till Pagode of the Six Harmonies som är ett stort torn med en underbar utsikt över Hangzhou. Tyvärr var det rejält med dimma och smog denna dag så det kändes rätt meningslöst att gå den långa vägen upp till toppen av tornet då man ändå bara skulle kunna urskilja konturerna av Hangzhous skyskrapor och inte ens den vackra bron i floden utanför gick att se riktigt klart.


Inträdesbiljetten till Pagoda of the Six Harmonies

Efter en lunch på en lokal restaurang inte så långt från vårt hotell tog vi en kort vila på hotellet. Därefter tog vi en buss en kort bit tillbaka till ett speciellt område med båtar vid West Lake. Där finns både möjlighet att själv hyra båtar med förare och att följa med på mer organiserade turer. Vi bestämde oss för en tur med en båt tillhörande Hangzhou West Lake Pleasure Boat Co Ltd. Det blev en fin tur på ett par timmar med några strandhugg på öar i sjön. Körsbärsträden hade just börjat blomma i Hangzhou så det blev några fina bilder, speciellt från en av de små öarna där blommarna verklige slagit ut på ett fantastiskt vackert sätt.


En kinesisk båt på West Lake. Vi åkte med en längre tur med en stor båt som gjorde strandhugg på öar i sjön, men man kan även hyra en mindre båt och förare för kortare turer.

På kvällen tog vi sedan en långpromenad och kollade lite på omgivningar och pågående aktiviteter runt den stora sjön och som avslutning blev det middag på en av de flottare restaurangerna i Hangzhou. Det var rätt dyrt även med svenska mått mätt och tyvärr ingen höjdare matmässigt heller, jag föredrar absolut de enklare restaurangerna i Kina.

Tags: ,

One Response to “Fler sevärdheter i underbara Hangzhou”

  1. Vi var i Hangzhou för ca 1 månad sedan, underbart vacker stad! Vi tog också en “gondol” över sjön.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.