Besök på diverse sevärdheter i Hangzhou

Söndag 30 mars 2008
Vaknade vid sjutiden och märkte snabbt att jag fått några myggbett under natten. Det kliade rejält, men det var ingen större överraskning eftersom jag sett en liten mygga i badrummet kvällen innan. Dock är problemet att dessa myggor är så otroligt små i jämförelse med svenska myggor så de är svåra att få syn på. Efter dusch tog vi sedan bussen in till centrum av Hangzhou och första besöket blev på järnvägsstationen där vi köpte biljetter för resan till Shanghai. Under bussresan bestämde vi även att stanna tre nätter i stället för fyra i Hangzhou och två nätter i Shanghai i stället för en natt. Det var inga problem att få tillbaka pengar för en natt i Hangzhou eller att lägga till en natt i Shanghai. Efter stationen besökte vi Former Residence of Hu Xueyan som tydligen är en av Hangzhous mest kända historiska personer. Massor av byggnader att gå igenom i denna palatsliknande bostad. Som liknande stora hus i Kina har byggnaderna öppna platser mellan byggnaderna med vackra trädgårdar och dammar.


Hu Xueyans residens i centrala Hangzhou

Lunchen intogs sedan på ett mycket enkelt matställe som drevs av en familj. Fadern stekte och kokade maten ut mot gatan och det fanns cirka tio platser att sitta på och säkert var det mest boende i närheten som åt här. Fast jag tycker det är kul att prova att äta på sådana ställen, mycket trevligare än flotta restauranger. Vi åt jättegoda nudlar och nudelsoppa plus lite tillbehör och en öl. Gick totalt på cirka 20 kronor för två personer. Mor och dotter skötte serveringen och i ett rum bakom bodde även mannens föräldrar och den tandlöse fadern kom ut för att äta lunch strax innan vi gick och han verkade undra vad vi var för främlingar som satt där och åt! I duggregnet vandrade vi sedan vidare till ett Carrefourvaruhus i centrum och vi kollade även på den stora affärsgatan i centrum. Vi handlade lite på Carrfour, bl a hittade jag Maxwell House Instant Coffee som var det bästa jag hittills hittat i Kina! Tog sedan bussen tillbaka till hotellet och träffade då på nedanstående gäng med skolungdomar! De hade en massa uppgifter de skulle utföra genom att fotografera olika saker i omgivningarna och en uppgift var att bli fotograferade tillsammans med en utlänning (lao wai) och det passade ju perfekt när vi gick förbi på väg till hotellet!


Skolungdomarna har utfört ett av dagens uppdrag – att bli fotograferade tillsammans med en “lao wai” eller “wai guo ren”, dvs en utlänning

Efter en kort mellanlandning på hotellet åkte vi nästan direkt vidare till Lingyin Flying Park som är en park med ett vackert buddistiskt tempel som ligger i West Lake-området. Det var väldigt många besökare denna söndagseftermiddag och många tände rökelser och bad sina böner till Buddha. Vi råkade också få vara med om en mässa där en massa munkar i gula kläder deltog.


En bild från templet vid Lingyin Flying Park


Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.