Ännu varmare lördag med 37 grader i skuggan

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle springa en runda mycket tidigt i dag eftersom prognosen lovade ännu varmare väder än igår. Dock var det så att vår “flytthjälp” skulle komma och flytta bl a den gamla frysen till den uthyrda lägenheten och eftersom denne företagsamme unge man jobbar själv var jag tvungen att följa med och bära frys och övrigt flyttat. Han kom redan vid 06.30 och vi var färdiga i den uthyrda lägenheten klockan 08.00 och tog sedan en promenad tillbaka. Gick bl a genom ett område med massor av små affärer och matställen dit folk strömmade för att handla frukost. Väldigt många i Kina går helt enkelt ut och handlar sin frukost på detta sätt och det gjorde vi också denna dag!

Vid tiotiden bestämde jag mig ändå för att springa lite inom området, men efter tre varv var jag totalt slut. Det är helt omöjligt att springa i sådan värme som idag. Satt på balkongen ett tag efter och svetten formligen forsade ned på golvet. När jag springer ute på gatorna är det en extremt torr luft som gör det svårt att andas men inne på området är det en enorm luftfuktighet eftersom gräsmattorna vattnas hela tiden och de små konstgjorda bäckarna gör ocskå att man riktigt känner den klibbiga fukten. Fast jag tycker ändå det är härligt att springa den här rundan, det är betydligt trevligare än att springa på trottoarerna och i denna värmeböljan ligger parkerna för långt bort för att jag skulle orka springa dit.

På kvällen beställde vi för första gången “hämtmat” och det blev diverse goda burgare och tacosliknande produkter från näraste KFC. Efter det var det sedan Tyskland mot Argentina och för mig som håller på Argentina blev det givetvis en besvikelse att Tyskland vann med 4-0. Visst var Tyskland bra, men Argentina nådde inte alls upp till samma klass som tidigare.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.