Fotboll och löpning i extrem luftfuktighet

Klockan 02.15 ringde mobilen och jag slog på TV:n för att kolla VM-finalen i fotboll mellan Spanien och Holland. Det var en tuff och mycket hård match, men domaren skötte sig bra förutom en sekvens strax innan Spaniens segermål i förlängningen. Där missade både han och assisterande domare en av de mest solklara hörnor jag sett, de måste varit de enda personerna som tittade som missade den hörnan! Det kunde gått hur som helst i matchen och efter en dålig första halvlek var det massor av klara målchanser både i andra halvlek och förlängningen. Det kändes som första målet skulle vinna, men det var ändå synd att det kom så sent i förlängningen.

Sov sen kanske en timme och vid 07.00 gav jag mig ut och springa. Det var bara 24 grader, men en enorm luftfuktighet efter det myckna regnandet senaste dagarna. Kollade på nätet och det var mellan 85 och 95 procent luftfuktighet i Beijing idag. Det är nästan värre än den torra värmen så jag joggade ett varv, sprang ett varv snabbt och joggade sedan ett varv till och det var vad jag klarade av idag!

I normalt väder torkar tvätten på balkongen inom en timme men nu var den lika blöt som när vi hängde upp den igår och jag såg att några av mina svettdroppar på balkongräcket fortfarande inte dunstat bort sent på kvällen. Får försöka få tvätten torr inomhus i stället för det blöta vädret ska tydligen fortsätta!

På kvällen fixade vi sedan en tidig middag i form av “gong bao ji ding” och ris och just “gong bao ji ding” är väl både min och de flesta västerlänningars favoriträtt i Kina. Det är kycklingtärningar, jordnötter, salladslök och en massa goda kryddor!

Kollade sedan lite på en språkkurs i mandarin som går på CCTV9, men det var lite för avancerat för mig.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.