Besök i Hongqiao-varuhusen

Började dagen med fyra varvs löpning inom området och tog sedan buss 34 till Hongqiao för ett besök i de två marknadsvaruhusen. Tänkte jag skulle handla en hel del denna vecka, men just idag ville jag bara hitta några försäljare som gav “rätt priser” utan en massa diskussion och förhandlingar och jag hittade flera sådana i det nya varuhuset Tianya som nu börjar komma i ordning och nu är nästan alla platser fyllda även i de två understa planen. Där är det dock mest blommor, keramik och sten som säljs och där var mest kinesiska besökare för sådant är svårt för turister att frakta med hem.

Det innebar att de jag brukar handla underkläder och strumpor från hade fått flytta upp tre våningar, men jag hittade dit utan problem. Det är dock sällan man träffar samma försäljare som tidigare, men säger man att man handlat där tidigare och har koll på priserna så är det inga problem att få samma priser som tidigare. Det var många där som hade rätt priser så jag handlar nog det mesta just där! Kollade även skoavdelningen och fick direkt rätt priser från en trevlig tjej så hon får nog sälja rätt många skor, för jag rätt många “beställningar” på en viss typ av sko! Det finns även en ny skinnvariant av skon som var rätt trevlig, men den var lite dyrare!

Tog även en kort promenad genom det gamla Toy´s Center som faktiskt fått sig en rejäl uppfräschning och kanske t o m att några från leksaksavdelningen i Tianya flyttat dit?

Gick sedan en sväng i det “riktiga” Hongqiao Pearl Market” och kollade runt lite och där finns faktiskt några försäljare som varit där alla gånger jag varit i Beijing. Speciellt en skoförsäljerska som är lite äldre än de flesta som jobbar där brukar jag prata med varje gång och det är synd att hon inte kan ge rätt priser för då skulle jag handlat alla skor av henne.

På vägen tillbaka tog jag sedan en rätt tidig middag på en KFC-restaurang som ligger rätt nära Hongyan Road och sedan blev det bara webbsurfande resten av kvällen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.