Fortfarande ohyggligt varmt

Trots att solen inte skiner så är det ohyggligt varmt och kvavt i Beijing just nu! Har en termometer i skuggan på balkongen och den går aldrig under 26 grader någon tid av dygnet, så här kan man verkligen tala om “tropiska nätter”. Började med att springa fyra varv inom området och det var åtminstone ett varv längre än tidigare varma dagar. Tiden var inte mycket att skryta med, men jag tog inte i speciellt mycket.

Hade sen tänkt jag skulle kolla lite på Silk Market och handla på en avdelning under varuhuset där de brukar sälja till fasta priser, men den finns tydligen inte kvar längre. Gick en sväng och kollade i varuhuset, men det är helt enkelt för varmt att handla så jag tog tunnelbanan till Wangfujing. Wangfujing är den mest kända gatan och är en gågata och idag var det ohyggligt mycket folk där. Jag har aldrig sett så mycket folk där någon gång när jag besökt denna gata, men jag kanske inte varit där någon lördag tidigare. Hade tänkt äta på McDonalds för första gången vid detta Beijingbesök, men det var totalt fullsatt och folk som väntade så det blev några kinesiska smårätter i stället inne i gränderna vid södra delen av Wangfujing.

Tog sedan tunnelbanan tillbaka till Jinsong via Guomao och handlade lite på det japanska varuhuset. Kom sen precis när buss 28 passerade och åkte med två hållplatser söderut för då blev det lite kortare väg att promenera hem.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.