Åter i Karlskrona efter mer än två månader

Började dagen med att springa lite annorlunda inom området.  Gjorde ett nytt lite längre varv där jag inte bara sprang yttervarv utan även inne mellan huskropparna och det varvet blev exakt 2,5 kilometer så det ska jag förhoppningsvis kunna testa mer vid ett annat tillfälle. Idag var sista dagen i Beijing efter nästan exakt 70 dagar och det känns lite tråkigt att återvända till Sverige.

Väskorna var nästan färdigpackade så det var bara småjusteringar av vikten mellan väskorna som återstod. Tog sedan en taxi klockan 12.30 fast han ville egentligen att vi skulle ta en taxi till, men jag lyckade klämma in tre av de stora resväskorna i bagaget och den fjärde tog vi inne i bilen. Incheckning och säkerhetskontroll gick sedan relativt snabbt, men det var ändå bara mindre än en timme till boarding time. Vi hade bokat resorna vid helt olika tillfällen, men lyckade ändå få platserna bredvid varandra.

Flygningen på nio och en halv timme gick mycket bra, mycket tack vare sällskapet och även att jag upptäckte det gamla klassiska Tetris bland spelen i underhållningssystemet. Otroligt att takterna satt i direkt trots att det måste vara 15 år sedan jag spelade senast! Ett antal småflaskor rödvin som man kan få till mat och snacks slank naturligtvis också ned och gjorde resan roligare.

Vi landade 20 minuter före utsatt tid så det fanns ett litet hopp om att komma med tåget 18.56 och allt gick vår väg, resväskorna kom samtidigt som oss till transportbandet och det var bara två minuters kö till biljettköpet. Försäljerskan trodde inte vi skulle hinna, men som sista passagerare lyckade vi efter en vådlig tur nedför rullbandet klämma in oss direkt i en av Karlskronavagnarna och fick även perfekta sittplatser och plats för alla väskorna.

Klockan 22.22 anlände vi till stationen och sedan var det bara fem minuters promenad till Norra Möllebacksgränd och ännu en vistelse i Beijing var tyvärr över.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.