Det vanliga besöket på den lokala polisstationen

Vaknade som alltid vid sextiden på morgonen och steg upp och fixade kaffe i form av Zoega´s Mollbergs Blandning. Kände inte direkt för att ge mig ut och springa, men framåt åttatiden var väder och temperatur så härliga att jag kunde inte låta bil! Det blev fem varv inom bostadsområdet på samma sätt som jag sprang i somras, skillnaden var att då var det 30 grader varmt redan vid sextiden på morgonen, medan det nu kanske var tio-femton grader. Det var lite svårt att komma igång med andningen på första varvet, men det var inga problem att fullfölja de fem varven, men tiden kan vi glömma! Den var till och med sämre än vad jag hade som sämst i somras, men jag tog det rätt lugnt så förhoppningsvis blir det betydligt bättre i morgon!

Efter dusch var det sedan dags för det obligatoriska besöket på den lokala polisstationen för att få mitt Registration Form Of Temporary Residence. Första beskedet var att det inte skulle behövas denna gång, men eftersom jag hade både nytt pass och nytt visum var det nödvändigt. Det är dock inga problem för det är en rätt kort promenad till polisstationen och har man med sig pass, kopia av pass, kopia av visum samt tidigare utfärdat tillstånd så tar det inte många minuter!

Vi åkte sedan till ett köpcentrum som ligger alldeles vid sydöstra delen av Fjärde ringvägen och handlade lite. Först provade vi dock lunchen på ett helt nytt Food Court de har i ett av bygg- och möbelvaruhusen. Det är ungefär samma stil som det som finns i bottenvåningen av Tianya Hongqiao Market med skillnaden att här gick det inte att betala kontant, utan när man kommer dit köper man ett magnetkort för exempelvis 100 yuan/kronor. Sedan handlar man mat och dryck i de olika restaurangerna med kortet och när man går därifrån lämnar  man kortet och får resten av pengarna tillbaka – ett mycket praktiskt och bra system tycker jag! Vi åt en koreansk maträtt med ris, kött, grönsaker, ägg med mera som för två personer, tillsammans med en stor öl, gick på 33 yuan/kronor, så vi fick 67 yuan tillbaka på den inlämnade hundralappen.

Framåt eftermiddagen tog jag en promenad i omgivningarna och det är otroligt att se hur snabbt allt förändras här! Nu har några av de helt extrema lyxvillorna i bostadsområdet bredvid blivit färdigbyggda och jag ska ta några bilder nästa gång jag har kameran med mig! Om jag minns rätt är det mellan 400 och 500 kvadratmeter som gäller i dessa villor och med ett pris på cirka 30 000 yuan/kronor per kvadratmeter så är det rätt mycket pengar! De ligger “inbäddade” i ett område med mer “vanliga” bostadshus där man köper sina lägenheter. Tanken är också att det ska bli en stor park med en konstgjord sjö alldeles bredvid, men de planerna har funnits sedan 2007 när jag var här första gången, fast idag när jag tittade in bakom det blå plåtstaketet verkar det faktiskt som om något är på gång att hända!

Kollade även lite på bygget av några nya 25-våningars skyskrapor som går att se från en av balkongerna och det är helt otroligt vad mycket damm därifrån som åker runt i omgivningarna. Några bilar som stått där några dagar såg ut ungefär som efter att någon av de sällsynta sandstormarna från väst drar in då och då.

På kvällen blev det sedan bara en enkel middag och TV-tittande innan det var dags att åter träffa John Blund.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.