Lugn hemmadag med städning

När jag kollade ut på morgonen var det molnigt och rejält ruggigt väder. Det var bara några få plusgrader och vinden var frisk så jag bestämde mig för att stanna hemma hela dagen och städa plus att fixa till alla kaktusarna som nu finns inomhus. Det är en del nya skott som behöver tas omhand och planteras om i egna krukor och vi får väl se om jag lyckas (har aldrig provat detta tidigare).

Framåt förmiddagen trängde solen igenom och jag kunde t o m fixa mig själv en liten lunch och sitta på söderbalkongen och äta och njuta av solen! Efter städning med mera tog jag en kort promenad till närmaste snabbköpet Shuang Long och handlade lite till kvällens middag.

Kollade även lite på CNN under dagen och jag skrev redan vid mitt besök här i somras om hur otroligt censurerade svenska medier är (TV, tidningar, radio) och om hur svenska nyheter presenteras på helt annat sätt i utländska medier.

Idag hade dock CNN ett reportage från ett stort gisslandrama i en kyrka i Irak den 1 november som jag tidigare både läst, sett och hört om i svenska medier innan jag åkte hit. I svenska medier “utelämnades” dock vissa viktiga detaljer kring denna nyhet, vilket är vanligt med svenska nyheter, men det var faktiskt en nyhet för mig att “gammelmedierna” även censurerar utländska nyheter på liknande sätt!

Det är tur att man kan läsa nya ocensurerade medier som t ex Politiskt Inkorrekt även utomlands! På Karlskronabloggen har jag tidigare flera gånger rekommenderat alla att “läsa Politiskt Inkorrekt i en vecka och sedan jämföra samma nyheter med vad som står i traditionella medier!”

 Det är ofta mycket stor skillnad och ofta finns det på Politiskt Inkorrekt och liknande sajter nyheter som helt censureras bort av de vanliga medierna p g a något de kallar “pressetiska regler” och andra kallar “Lilla Saltsjöbadsavtalet“.

Så här på sen eftermiddag skiner solen fortfarande från en klarblå himmel så nu tänkte jag stänga ned datorn och sitta med en kopp kaffe på balkongen och sedan förbereda middagen lite och i morgon bitti hoppas jag att jag springa en lite längre runda än vanligt! Sen får vi se vad vi hittar på under helgen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.