Kyliga vindar över Beijing

Idag var det väldigt kallt på morgonen, mest på grund av att det är mycket kyliga vindar som sveper över Beijing så det var faktiskt lite kallt i lägenheten på morgonen. Dock trängde solen igenom diset vid elvatiden och då blir det direkt varmare i och med att solen lyser i genom de stora panoramafönstrena åt söder. Nu i dagarna sätts annars värmekraftverken i Beijing igång och då går centralvärmen igång i alla hus och lägenheter. Kraftverken är sedan igång till i mars någon gång, tidigare var det alltid exakt samma datum både i november och mars, men de gånger jag har varit här så har datumen ändrats och så länge det är så soligt på dagarna så är det inga problem med värmen så de kanske väntar tills det blir många minusgrader på nätterna.

Det fick helt enkelt bli en lugn hemmadag även idag och lite nytta gjorde jag nog, men kollade även på både kinesisk TV och CNN. En fördel med kinesisk TV är att nästan alla program är textade så förhoppningsvis snappar jag upp ett och annat ord och tecken varje dag. Jag hade annars inte tänkt lära mig tecknen, men de hör ihop så mycket med de olika stavelserna att det blir svårare att lära sig prata kinesiska utan att kunna tecknen.

Kvällen tillbrinades sedan genom att äta en enkel middag med ris, grönsaker och kyckling och sedan var det en rätt trist gammal engelsk film på HBO, men i brist på bättre alternativ kollade vi på den innan det var dags att sova.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.