Hemlagad potatismos blev helt perfekt!

Idag tog jag tag lite i några av mina gamla hemsidor och gjorde några uppdateringar och jag ska försöka hålla igång vissa av sidorna även de perioder jag är i Beijing. Efter lunch med överblivna rester från igår gick jag till det nya varuhuset och handlade!

Jag har länge tänkt jag skulle testa att göra potatismos i Kina eftersom mina kinesiska besökare i somras gillade det väldigt mycket. De hade olika sorters potatis i varuhuset, eller var det bara storleken som skilde, men jag valde den mindre sorten och köpte sex potatisar för två kronor. Efter skalning och kokning och blandning med varm mjölk och två minipaket smör samt vitpeppar, salt och några andra kryddor blev resultatet helt perfekt! Det var nästan så jag tyckte det var godare än i Sverige och det var synd att det bara var en test, annars hade jag nog ätit upp alltihop direkt!

Klockan 17.00 var det en gammal klassiker på HBO som jag nog inte sett på minst 20 år “My Stepmother is an Alien” och den måste jag bara se igen! Jag tycker den fortfarande håller som en rolig familjefilm och även om den kanske inte blev någon större världssuccé så har jag alltid gillat den!

Sen var det dags för middag och det blev lite blandad kompott och testpotatismosen kom väl till pass för att testa ännu en svensk delikatess – potatisplättar! Även de blev mycket bra och uppskattade, fast jag saknade lingonsylten! Jag får kolla ifall de har lingonsylt på IKEA vid nästa besök!

Vi bestämde även att i morgon bitti ska vi testa snabbtåget till hamnstaden Tianjin och tillbringa dagen där, men mer om detta extremt snabba tåg skriver jag i morgon!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.