Ännu en dag med “locket på” i Beijing!

Även idag lyste solen med sin frånvaro i Beijing och sikten är rätt dålig så någon löpning på morgonen var inte att tänka på! Har kollat lite olika vädertjänster och en del säger det är “soligt” över Beijing, medan andra skriver att det är “fog”, dvs dimma! Jag bifaller det andra förslaget att det är dimma, men kanske inte den typen av fuktig dimma vi ser i Sverige. Det är dock numera sällan det är sådan dålig luft här jämfört med för ett par år sedan, men när det är helt vindstilla och även alla kolkraftverken just startat upp vinteruppvärmningen så kan de bli så här ibland. I morgon utlovar prognoserna soligt och åtta plusgrader så jag hoppas “dimman” då har blåst bort!

Tog även en kort promenad till det nya varuhuset och handlade och det är helt otroligt vad man kan fylla två kassar för i Beijing jämfört med i Sverige. Potatis, tomater, paprika, morötter, ägg, fyra öl, 50 centiliter starksprit, två Pepsi, tre mineralvatten, tre kycklingfiléer och ett halvt kilo (extra mager) fläskfärs gick tillsammans på knappt 60 svenska kronor. Lite skillnad mot vad detta skulle kostat i Sverige!

Nu stänger jag butiken för idag för det är dags att göra köttfärssås, pasta och någon form av sallad till kvällens middag! Jag hoppas väderprognosen stämmer om att det ska vara klart i morgon, för då blir det en lite längre löptur i omgivningarna tidigt på morgonen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.