Femton plusgrader och härligt solsken

Idag var det nästan vårväder i Beijing med 15 plusgrader i skuggan och helt underbart solsken från en klarblå himmel, så det gick faktiskt att sitta på balkongen och avnjuta en kall öl på eftermiddagen!

Lite senare tog vi en promenad till Metrovaruhuset som ligger rätt nära, och det var första gången jag var där under detta besök i Beijing. Metro är mest för “storhandlare” som vill handla mycket på en gång och man måste även dra sitt medlemskort för att ens komma in i varuhuset. Jag har medlemskort, men jag gillar mer att handla i de vanliga varuhusen lite oftare, men det är mycket vanligt i Kina att man “storhandlar” på helgerna precis som jag antar det fortfarande är i Sverige.

Vi stannade även till i det gigantiska möbelhandlarkomplexet som ligger bredvid Metro och kollade lite på soffor och skrivbord i några av alla affärerna. Framtiden får utvisa ifall det blir några inköp på detta ställe, men det är kul att bara gå runt och kolla! Priserna här ligger väl närmast på svensk nivå både för soffor och skrivbord.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.