Lite annorlunda lördag

Idag blev det en lite annorlunda lördag, för jag var “tvungen” att fixa en mycket tidig lunch eftersom det var både arbetsdag på förmiddagen och skoldag på eftermiddagen. Skoldagen i Middle School är mellan 07.00 och 20.00 på vardagar och ibland krävs även skolgång på lördagarna, så det är lite skillnad mot i Sverige!

Gjorde även i ordning ett begagnat skrivbord vi köpt på Beijings motsvarighet till “svenska” Blocket för en 50-lapp för i morgon bitti kommer någon från serviceteamet i bostadsområdet och ska installera det trådlösa nätverket. Installationen måste göras från huvuddatorn som är helt på kinesiska så det är inget jag vågar mig på att göra och det är dessutom en ADSL-uppkoppling som jag inte har en susning om hur de fungerar eftersom jag aldrig haft någon sådan.

På kvällen råkade jag se att Expressen hade direktsändning av Sverige-Rumänien i damernas EM-semifinal och jag kom dit lagom till andra halvlek och det var kul att se Sverige gå till final, även om spelet i andra halvlek stundtals var rätt dåligt, men de två målvakterna var fantastiskt bra! Kunde t o m se hela halvleken på helskärm med perfekt ljud utan ett enda avbrott så det blir för en gångs skull ett plus till Expressen, även om jag antar att det var TV4 eller någon annan kanal som höll i själva sändningen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.