Nya datorn fungerar helt perfekt

Tidigt på morgonen kom en av servicekillarna och installerade routern till det trådlösa nätverket och han fick igång den omgående och fortsatte sen med installationen i den nya datorn som har trådlöst nätverkskort och även det gick klockrent! Det enda som blev lite komiskt var att strömuttaget vid skrivbordet där den nya datorn står var trasigt och elservicekillarna hade inte tid att komma direkt, så vi fick skarva ihop tre olika korta förlängningssladdar, trots att det nog inte är mer än tre meter till nästa uttag. Femtio svenska kronor kostade installationen och det tycker jag är helt OK!

Skärmen till datorn visade dock helt fel färger och det gick inte att få det bättre trots idoga försök, så jag trodde helt enkelt den var trasig. Flyttade över den till den gamla datorn och där fungerade den perfekt och den gamla större skärmen fungerade perfekt på den nya datorn om man använde den nya modernare kopplingen (minns inte vad den heter). Däremot visade den gamla skärmen samma felaktiga färger om man kopplade den till VGA-porten. Mycket märkligt, så slutsatsen blev att VGA-porten på den nya datorn var kass, men tanken var redan från början att skärmarna skulle byta plats på detta sätt, så det blev perfekt!

Gick sedan bort till en av de närmaste affärerna och köpte en femmeters förlängningssladd så vi kunde återställa de tre övriga och även detta gick bra! Passade samtidigt på att ta en rätt lång promenad för att se hur det känns i ljumsken och det kändes bra fram till slutet och en timme efteråt, men sen lättade det faktiskt rejält helt utan värktabletter!

Tillbringade sedan resten av dagen med att installera diverse program i den nya datorn. Testade även uppkopplingarna mot mina olika hemsidor och allt fungerar helt perfekt! Enda som återstår är att be webbhotellet Surftown att flytta några av mina hemsidor till en annan server för det IP-numret där de ligger är spärrat i Kina, så antagligen ligger det någon Kinakritisk sajt på samma server, men det ordnar de direkt enligt våra tidigare mailkontakter.

Efter en god middag så här på kvällen får jag se om jag orkar stanna uppe och se EM-finalen mellan Norge och Sverige som börjar klockan 17.00 svensk tid och 24.00 svensk tid! Det blir någon timme till framför den nya datorn och sen får jag se hur trött jag är!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.