Mager jultallrik på IKEA

Idag på förmiddagen tog vi en tur till IKEA som ligger inte så långt härifrån. Idag var vädret helt perfekt igen och jag passade på att ta nedanstående bild av den stora julgranen vid norra entrén till bostadsområdet.

(Det går att klicka på bilderna för att se en större version)

Julgran vid norra ingången till bostadsområdet

Sen blev det taxi till Jinsongs tunnelbanestation som i dagsläget är den närmaste och sedan raka spåret nio stationer norrut till Taiyanggong och därifrån tog det cirka en kvart att promenera till IKEA. På vägen dit stannade vi dock till i ett intressant designvaruhus där man kunde gå runt i olika “lägenheter” med olika storlek och design för att få inredningstips.

Sen gick vi den sista biten bort till IKEA och där är alltid fullt av folk och det var mest diverse småsaker jag ville handla denna gång. Nedan kommer en bild på IKEA från utsidan.

IKEA i Beijing

Vi passade även på att äta en sen lunch i den alltid lika överfulla matsalen. Jag hade förväntat mig någon form av jultallrik och det fanns en sådan, men den var inte mycket att hurra för så jag valde en kinesisk rätt i stället. “Jultallriken” såg ut enligt nedan med några skivor kassler, potatismos, rödbetssallad plus en liten burk sallad med en klick lingonsylt.

Mager jultallrik på IKEA i Beijing

Efter avslutad handling tog vi en taxi hela vägen tillbaka, men jag tror faktiskt det tog längre tid än promenad, tunnelbana och taxi skulle gjort. Men vi hade handlat en hel del och det var skönt att komma tillbaka från dörr till dörr. Trafiken är dock bedrövlig i Beijing och och det gick väl maximalt i 40 kilometer i timmen på den fyrfiliga (i varje riktning) Fjärde ringvägen med ideliga småstopp så jag tror taxiresan tog cirka en timme till en kostnad av 41 kronor.

Till middag blev det sedan den överblivna lasagnen från igår plus diverse sallad.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.