Dan före dopparedagen

Dagen innan julafton, men det känns ingen särskild julstämning i Beijing. Vädret är som vanligt kallt och soligt på dagarna och snön lyser helt med sin frånvaro. Idag var det dessutom rejält blåsigt så med närmare tio minusgrader var det inget läge att ge mig ut och springa. Det blev bara ett kort besök i det nya varuhuset för att handla lite förnödenheter till middagen och kommande dagar. Det är helt otroligt vad mycket folk det är som handlar i detta varuhus och hela livsmedelsavdelningen i två plan är verkligen absolut superfräsch så jag förstår helt varför så många handlar just här.

Varuhuset heter Yonghui och syns på bilden nedan. Det är två bröder som är ägare till denna varuhuskedja som gjort dem stormrika och detta är det 156:e varuhuset i kedjan de startat! I förgrunden syns en av de gratisbussar man kan åka för att ta sig dit om man inte har promenadavstånd som jag.

Yonghui varuhus nr 156 i Beijing

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.