God Jul från Beijing

För första gången någonsin har jag tillbringat julafton någon annanstans än i Karlskrona. Även om det blir mer och mer julfirande i Kina så firar man inte alls på samma sätt som i Sverige och det är vanlig skol- och arbetsdag här så vi firade i stort sett ingenting. Jag hade funderat på att försöka göra lite “svensk” julmat tidigare, men de hade för dåligt med ingredienser till julbordet i IKEA:s matavdelning. Så det blev helt vanlig kinesisk mat till middagen och det enda som påminde om svensk jul var att jag kunde dricka en Spendrups Julöl som jag köpte på IKEA!

Det blev några julhälsningar i form av SMS till vänner och telefonsamtal via Skype till familjen och jag pratade även med en gammal arbetskamrat på Skype så jag vet nu att det är otroligt mycket snö i Karlskrona! Här är det helt snöfritt men väldigt kallt och jag hoppas isen lagt sig på sjön i den närbelägna Longtanparken så att jag kan ta fram skridskorna och ta en åktur! Nedan kommer en bild på det enda som påminner om jul här hemma och det är den spelande snögubben som spelar jullåtar hela tiden!

God Jul!

God Jul från Beijing!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.