När det kommer oväntat tidigt besök

Idag hade vi bestämt att två vänner skulle komma hit sent på eftermiddagen och att jag skulle göra en stor pizza till middag och vi var just på väg att gå till affären för att handla när det ringde på porttelefonen. Det hade blivit något missförstånd så vännerna kom redan före lunch. så det var bara att fixa ihop pizzan på det vi hade hemma! Det var precis att bacon, lök och tomater räckte och jag tror de blev nöjda, det blev i alla fall inget över! Till pizzan gjorde jag även pizzasallad och rivna morätter som också tog helt slut! Hann även med att göra lite potatismos till “efterrätt” eftersom de gärna ville prova det och jag tyckte inte en blev så god som vanligt, men de tyckte den var god.

Mannen i familjen har studerat på universitet i USA så han pratar helt perfekt engelska och vi tillbringade sedan någon timme med att prata och kolla lite på mina olika hemsidor plus bilder från Karlskrona och Google Earth. De bor i nordvästra Beijing och kom med sin bil och innan de åkte hem tog vi en promenad till Yonghuivaruhuset för att handla lite.

Bilden nedan är tagen från gatan där varuhuset ligger och visar vårt bostadsområde från sydost. Det finns nio byggnader i området och här syns de som ligger längst söderut där det är lite “lyxigare” lägenheter med etagelägenheter även mitt i bostadskomplexen. Till höger (som inte syns på bilden) ska det enligt planerna bli en park med en stor konstgjord sjö, men hur det blir med det vet jag inte för den planen har jag hört talas om i tre år nu, men det ser fortfarande mest ut som en soptipp och förvaringsplats bakom skyddsstaketen.

Bostadsområdet sett från sydost

(Klicka på bilden för en större verision)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.