Soluppgång i Beijing

Idag var det helt fantastiskt bra väder med fyra plusgrader och strålande solsken hela dagen! Bilden nedan är tagen just när solen stiger upp ovanför husen i väster och är tagen från den södra balkongen.

Stod även och kollade på en rolig man som brukar “springa” på morgonen, men det är nästan lite mer “leifing” över det för det går så otroligt långsamt och ibland vänder han och springer baklänges. Jag möter honom ofta när jag springer på morgonen, men nu på vintern är det inte så många som motionerar så tidigt eftersom det i regel är för kallt, fast idag var ett undantag! Nu går det ju också mot ljusare tider, vinterdagjämningen har passerat, men nu kommer den kallaste perioden i Beijing fram tills vårens inträde i mars.

Idag ska jag faktiskt göra svensk husmanskost till middag lite senare! Det blir rårakor med stekt bacon och lingonsylt (köpt på IKEA). Bacon i Kina lite som ett mellanting mellan fläsk och bacon i Sverige och jag har testat en gång och det blev jättegott. Lite rivna morötter rivna på rivjärnet jag köpte på IKEA blir det också och även en annan sallad med paprika och vitkål kommer jag att göra. Annars äter de inte så mycket färska grönsaker i Kina utan de snabbkokas eller snabbsteks i regel, men just dessa två varianter har fungerat bra på de som har testat!

Soluppgång i sydöstra Beijing

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.