Blåsig promenad till elektronikrea

Tillbringade dagen hemma med att fylla i diverse papper för vi tänkte slippa gå till polisen vid varje besök i Beijing för att registrera “Temporary Residence”, vilket man måste göra inom 24 timmar ifall man inte bor på hotell (då sköter hotellet detta). Det ska tydligen gå att få ett “Permanent Residence” på huvudpolisstationen och då slipper vi gå till den lokala polisstationen vid varje besök,

Sent på eftermiddagen tog jag sedan en promenad till Jinsong, vilket tar nästan exakt en halvtimme, men det var en helt enorm motvind, men jag var medveten om det så jag hade bra med kläder på mig. Det går naturligtvis bussar dit, men jag föredrog en promenad denna eftermiddag. Jinsong är idag den närmaste tunnelbanestationen, men det kommer snart flera som ligger betydligt närmare.

Fast idag var det inte tunnelbanan jag skulle åka utan vi skulle kolla lite på en elektronikrea de hade på ett varuhus just bredvid tunnelbanestationen. Precis som i Sverige så har de “specialerbjudanden” och just idag var det extra billigt. Fast efter samtal med försäljarna kröp det fram att det går nog att få samma priser även senare. Vi kollade mest efter en lite större TV och det fanns massor av erbjudanden bland de kinesiska märkena Haier och Changhong, men även Sharp, Samsung och LG finns att välja mellan. Jag är inte så där jättehemma i de ständigt sjunkande TV-priserna, men det lät lite billigare här än i Sverige. Speciellt de nya LED-skärmarna kändes betydligt billigare och det gick att hitta 46-tums för drygt 5000 kronor och nöjer man sig med LCD och ett kinesiskt märke blir det ännu billigare.

Nedan kommer en bild från elektronikvaruhuset som finns i bottenvåningen på ett stort japanskt varuhus som ligger just sydväst om Jinsongs tunnelbanestation! Vi avslutade dagen med att handla lite mat i det japanska varuhuset och tog sen en sen middag i en restaurang alldeles bredvid varefter det blev taxi tillbaka som alltid kostar en tia eftersom det klarar sig inom trekilometersgränsen för grundbeloppet.

Elektronikrea i Beijing 2010-12-29

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.