Nyårsafton med födelsedagsfirande

Vi ställde in besöket på polisstationen för jag kände mig inte helt kurant på morgonen, men efter lite vila och skrivande på nätet kändes det bättre framåt eftermiddagen och resterna från gårdagens pizza blev en sen lunch!

Sen blev det födelsedagsfirande vid middagen med kinesisk “hotpot” där det mesta var mycket gott! Vi hade väl ett tiotal olika ingredienser som kokas i en gryta mitt på bordet, t ex tunna köttskivor av får och ko, svampar, potatisskivor plus massor av annat jag inte ens vet vad det var! Det mesta var otroligt gott så nu blir det bara en öl som nyårsdrink, men jag kommer troligen att somna innan klockan är 24.00 (17.00 i Sverige) för här är det inte något nyårsfirande förrän i början av februari när det kinesiska nyåret inträffar! Det är en helt vanlig arbetsdag i Kina, även om skolorna bara hade halvdag.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.