Ännu en lugn dag hemma

Idag bestämde vi oss för att inte göra något speciellt utan bara stanna hemma hela dagen så det blev mest “arbete” vid datorerna och det är härligt att kunna jobba när man vill. Tänkte jag skulle köra igång en vykortsblogg på Gamla Vykort. Det är rätt knöligt att uppdatera den hemsidan eftersom den är helt manuellt uppbyggd och Ballou har tagit bort vissa funktioner från sina servrar så att det går inte längre att uppdatera den direkt online. Kör därför igång en WordPress-installation precis som Karlskronabloggen och hoppas kunna uppdatera betydligt mer än tidigare. Nu är det mest bara aktiviteter i Gamla Vykorts forum, men det är besökarna som står för aktiviteterna och inte jag.

Idag blev det bara kinesiska rätter på matbordet och det mesta är väldigt, väldigt gott och inte alls som “Kinamat” i Sverige. Huvudrätten blev kinesiska jiaozi som är lite liknande svenska kroppkakor, fast betydligt mindre. Man blandar köttfärs, finhackad lök och kryddor och lägger sedan dessa i små tunna degstycken och sedan kokas dessa i vatten. Det går även att koka dem i olja och jag tycker nästan den varianten blir godare. Nedan kommer en bild från tillverkningen (klicka på bilden för att se en större variant).

jiaozi

Passade även på att baka tolv småfranska som blev de bästa jag gjort hittills! Nu börjar jag få kläm på hur mycket jäst som ska användas!

Kunde heller inte låta bli att skriva ett inlägg i Karlskronabloggen om en fullständigt bedrövlig artikel i Blekinge Läns Tidning. Det är helt sjukt vilken mediacensur som pågår i Sverige!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.