Ledig dag i skolor och på kontor

För en gångs skull var det en ledig måndag i både skolor och åtminstone för de som arbetar på kontor och liknande i Beijing. Det har varit fyra dagars “holiday” i samband med det nya årets inträde trots att nyår inte alls firas här och jag tror inte jag hörde en enda nyårssmällare eller raket. Det lär smälla betydligt mer i början av februari när det kinesiska nyåret firas!

Idag blev det mest att uppdatera den nya vykortsbloggen som jag hoppas få färdig i morgon och då låta den bli mer publik. Registrerade även ett nytt domännamn med kinesisk anknytning, men det blir inte jag som ska jobba med den hemsidan. Jag ska länka upp båda dessa sidor så småningom.

Idag blev det annars bara en kort promenad till affären för att handla vätska och jag passade då på att ta nedanstående bild av det nya “villaområdet” väster om detta bostadsområde. Det är helt sjukt stora lyxvillor i fyra plan som byggs. Jag minns inte exakt storleken, men har för mig att det stod 450-825 kvadratmeter när de började göra reklam för dessa hus. Det är i och för sig “kinesiska kvadratmeter” och de räknar lite annorlunda, men även om man drar bort 15-20 procent så är det jättelika villor och med ett kvadratmeterpris på kronor 30 000 Yuan/kronor så kan man räkna ut att det inte är så många kineser som har råd att bosätta sig där!

Lite roligt är att alla husen är byggda i olika stil, material och färg och när de är klara ska jag ta bättre bilder. Där finns ett hus som absolut påminner om en svensk kyrka och ett hus som fortfarande är täckt har ett tak som påminner om Trefaldighetskyrkans tak i Karlskrona och det ska bli mycket intressant att se det huset när täckelsen faller.

Nya villor i fyra plan i Beijing

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.