Dags att hämta passet

Idag var det dags att hämta mitt pass på huvudpolisstationen, men den här gången tog vi inte bussarna utan tunnelbanan. Innan dess var det dock dags för ett besök i det stora elektronikvaruhuset för att köpa den TV vi bestämt oss för och jag passade även på att köpa ett par högtalare till den nya datorn. Har hittills bara haft headset som fungerar alldeles utmärkt att lyssna med och även att prata med via Skype och MSN, men jag vill gärna ha ett par högtalare så jag kan ha någon CD med “Chinese Learning” eller musik som går att lyssna på när jag inte sitter vid datorn.

Att hämta passet på polisstationen tog inte så många minuter, det var bara att först betala 400 Yuan/kronor och sedan hämta passet i en annan lucka. Det gamla visumet har nu upphört och jag har ett års “Recidence Permit” vilket innebär att jag inte behöver ansöka om visum i Sverige utan kan åka fram och tillbaka hur många gånger jag vill och stanna hur länge jag vill. Det gäller ett år i taget och måste förnyas en gång om året innan det löpt ut.

Sen var det dags att ta tunnelbanan tillbaka och jag hade maximal tur vid tunnelbanebytet och även att springande just hinna med buss 34 utanför östra ingången till Himmelens Tempel. Ibland kommer bussarna där med ett par minuters mellanrum, någon gång har jag stått och väntat 20 minuter och sen kommer det tre bussar på en gång – men det är så trafiken i Beijing fungerar!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.