Sista besöket på den lokala polisstationen?

Igår när jag hämtade passet med “Permanent Residence” låg det en liten lapp i passet där det stod att jag även måste gå till den lokala polisstationen för att ändra mitt “Temporary Residence“. Normalt sett promenerar vi dit, men för att spara lite tid tog vi en taxi, fast det visade sig inte värt de tio kronor taxin kostade, för det var lunchstängt 11.30-13.30, men klockan var 13.08 när vi kom dit så vi väntade och blev insläppta 13.35 och det var väl ungefär den tiden vi skulle kommit dit ifall vi promenerat. Det var bara en formsak att få det nya pappret och i fortsättningen ska jag tydligen inte behöva gå till den lokala polisstationen så länge jag har “Permanent Residence” i passet! Vi får väl se hur det blir med det nästa gång jag kommer till Beijing!

På promenaden tillbaka passade vi på att storhandla lite i varuhuset Metro som är ett lite speciellt varuhus, mest inriktat mot restauranger och folk som vill storhandla och man måste vara medlem för att få handla där. Vi handlade det vi skulle och promenerade sedan tillbaka. Nedan kommer en bild på Metrovaruhuset!

Metrovaruhus i Beijing

Precis innan vi gav oss iväg till polisstationen kom en man och levererade den nya TV:n och vi hade hoppats han även skulle sätta upp den och installera digitalboxen, men han var bara “the delivery man” så det enda han ville var att vi kollade så emballage och TV var hela och inte transportskadade och det var de inte. I morgon kommer en annan man som ska hänga upp den på väggen och installera!

Vi passade även på att plocka ned takkronan för att tvätta den och trots att det bara var ett år sedan sist så var den rejält dammig på ovansidan och det blev ett helt annat ljus i rummet efter rengöringen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.