Ommöblering och ny TV på plats!

På eftermiddagen skulle någon från affären där vi köpte TV:n komma och hänga upp den på väggen, men innan dess var vi tvungna att flytta över den stora bokhyllan från ena väggen till den andra eftersom vi ville möblera om hela vardagsrummet.

Jag började tidigt på morgonen genom att märka upp alla hyller med nummer och sedan placera ut alla böcker från respektive hylla på olika ställen i lägenheten så att vi sen skulle kunna återställa dem på samma hylla som tidigare. Att tänka på att flytta hyllan med böckerna på plats var inte att tänka på och vi hade funderingar på om det överhuvudtaget skulle gå att flytta den eftersom den inte gick att plocka isär utan specialverktyg.

(Det går att klicka på alla bilder för att se en större version)

Flyttning av bokhylla och uppsättning av ny TV

Här är alla böcker nedplockade och vi har fått ut bokhyllan en bit från väggen

Flyttning av bokhylla och uppsättning av ny TV

Här har vi kommit halvvägs mot den andra sidan rummet

Med lite gamla handdukar under gick det faktiskt ganska bra att baxa bokyllan från ena sidan till den andra även om det tog en bra stund och det lär nog dyka upp lite “träningsvärk” i morgon efter den bedriften!

Flyttning av bokhylla och upps?ttning av ny TV

Nu är hyllan nästan framme vid andra sidan väggen

Flyttning av bokhylla och upps?ttning av ny TV

Nu är den helt på plats och bara väntar på TV och alla böcker

På eftermiddagen kom sedan mannen från affären och hängde upp TV:n som med tre centimeters marginal passar i utrymmet i mitten av bokhyllan. Fördelen med denna upphängning är att man kan dra ut TV:n en meter och vinkla den åt vilket håll man vill, så nu kan jag sitta vid datorn och se på TV samtidigt om jag vinklar ut TV:n. Fast det behövs knappt, för det går att kolla i 178 graders vinkel.

Flyttning av bokhylla och upps?ttning av ny TV

Nu är TV:n monterad på väggen inne i bokhyllan och det blev helt perfekt

Mannen från affären kunde dock inte få igång TV:n för eftersom vi flyttat till ett annat uttag måste någon från servicepersonalen i bostadsområdet komma och koppla om detta och det dök upp en kille en stund senare som fixade detta plus att han såg till att digitalboxen fungerade på samma sätt som med den gamla TV-apparaten. Suveränt snabb service som inte kostade någonting.

Det var faktiskt t o m bättre kvalitet än jag trott om man sitter på rätt avstånd så nu kan jag kolla Asiatiska Mästerskapen i fotboll och Australian Open i tennis med perfekt kvalitet! Vi plockade bort alla gamla video- och DVD-apparater som hängde ihop med den gamla TV:n så nästa “investering” får nog bli en Blu-Ray-spelare som nu ligger under en tusenlapp i pris.

Flyttning av bokhylla och upps?ttning av ny TV

Så här blev slutresultatet av dagens vedermödor

Avlutade sen kvällen med att göra en stor pizza med sallad och kollade även på sammandrag från alla engelska ligamatcher på den nya TV:n. Helt otroligt vilken skillnad mot den gamla TV:n och den andra platt-TV:n i sovrummet!


PriceRunner - Jämför innan du handlar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.