Fix med hemsidor och ett litet bildspel

Idag hade jag egentligen tänkt åka in till centrum och kolla runt lite, men jag ändrade mig och fixade i stället med några hemsidor och svarade på mail. På eftermiddagen tog jag en lång promenad både inom och utom bostadsområdet. När jag kollade temperaturen i solen på balkongen var det faktiskt 25 grader så jag satt på balkongen och inmundigade dagens lunch. Det var naturligtvis inte som 25 grader på sommaren, men ändå fantastiskt skönt eftersom det inte blåser och solen lyser som alltid från en klarblå himmel. I skuggan på balkongen var det faktiskt tio plusgrader eftersom allt är uppvärmt av solen, men när jag kollade på norra balkongen var det två minusgrader för dit når aldrig solen, mer än på morgonen under sommaren.

Nedan kommer fem kommenterade bilder från dagen! Det går att klicka för att se en större bild!

Bilder från Beijing den 20 januari 2011

Till vänster bakom häcken finns östra utgången från bostadsområdet, det finns en utgång i varje väderstreck och huvudingången är norra ingången

Bilder från Beijing den 20 januari 2011

Under vår, sommar och höst rinner här konstgjorda små bäckar runt alla de nio byggnaderna i området och det brukar t o m simma guldfiskar där, men nu under vintern är allt torrlagt

Bilder från Beijing den 20 januari 2011

Denna bild är från södra delen av området som är lite extra “lyxig” och de som bor längst ned i huset till vänster har etagevåning med egen “strandtomt”

Bilder från Beijing den 20 januari 2011

Efter att ha gått några blandade varv inom området gick jag till det närmaste varuhuset Shuang Long som det väl tar cirka fem minuter att promenera till. Det är ett varuhus i två plan som säljer det mesta, men det finns även några specialaffärer inom elektronik och mode i bottenvåningen. Det är inte mycket folk som handlar här om man jämför med det nya varuhuset Yong Hui som jag skrivit om tidigare. Är det mycket jag ska handla går jag till Yong Hui dit det tar ett par minuter längre att gå, men annars är Shuang Long helt OK för att handla det mest nödvändiga.

Bilder från Beijing den 20 januari 2011

Sista bilden får bli inifrån lägenheten och så här ser det ut efter att jag slängt ut några gamla växter och några fått flytta till andra platser. Kaktusarna trivs verkligen i solskenet hela dagarna och framåt vårkanten åker de tillbaka ut på balkongerna där de trivs ännu bättre. Nyligen blommade de två kaktusarna på höger- och vänsterkanten, vilket tydligen lär vara rätt ovanligt och just nu är det en blomma på väg upp på en av kaktusarna i mitten! Ska se om jag hinner ta en bild på den när den slagit ut!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.