Vilket underbart solsken det är i Beijing!

Vädret är faktiskt helt fantastiskt i Beijing just nu! Det är visserligen åtta-tio minusgrader på nätterna och på dagen kryper det sällan över noll grader i skuggan, men i solskenet är det helt ljuvligt varmt och idag var det närmare 20 grader i solen på södra balkongen så jag hade lätt kunnat sitta där och äta lunchen. Som jag skrev igår så är också nästan allt byggdamm och smog borta från staden eftersom byggena nu stängs över det kinesiska nyåret. Passade på att ta nedanstående bild på det närmaste bygget när jag tog en långpromenad som jag avslutade med handling i den närmaste affären. Normalt sett ser man massor av folk i rörelse överallt i dessa byggnader, men nu har allt avstannat i cirka en månad.

Nu tar byggnadsarbetarna i Beijing semester en månad och åker till sina hemprovinser för att träffa sin familj

Det fina soliga vädret ska tydligen fortsätta och det ska t o m bli plusgrader på dagarna torsdag och fredag om man får tro prognoserna, så då måste jag ta och hitta på något att göra och inte bara sitta hemma vid datorn! Fast idag var det välbehövligt och nu är jag ikapp med uppdateringar av hemsidor och har svarat på alla mail jag hade i inboxen! Skönt!

Nu är klockan 18.30 här och jag plockade just ut fyra painriche från ugnen, fast jag råkade hälla Piffi Allkrydda i stället för vallmofrön på två av bröden, men de smakar faktiskt riktigt gott! Kanske är lite splittrad då jag samtidigt lyssnar på partiledardebatten från riksdagen sedan ett par timmar tillbaka. Det blir för långsamt att se den via riksdagens webb-TV eller SVT-play, men att lyssna via P1 på nätet fungerar helt perfekt utan avbrott även om jag surfar till andra sidor samtidigt.

Fast det var en bedrövlig “debatt” som jag skrev lite mer om på Karlskronabloggen på denna länk!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.