Mycket kall lördag i Beijing

Idag var det ännu kallare än vanligt i Beijing så det blev bara en timmes promenad, där jag försökte hålla mig i solen så mycket som möjligt. Skönt att ha kommit igång med långpromenader varje dag i stället för löpningen. Det lär inte hinna bli så mycket varmare innan jag är åter i Sverige och det känns alldeles för kallt för att springa. Inte för att temperaturen är för låg utan jag tror det är den oerhört torra luften som gör att det känns mycket kallare än vad det faktiskt är. Idag var det minus tolv på natten och minus tre på dagen, men det känns MYCKET kallare. Något jag inte tänkt på tidigare är en skillnad mot i Sverige för där måste man skrapa bilrutorna när det varit minusgrader på nätterna, men här har jag aldrig någonsin sett en bil med frostiga rutor och det måste bero på att det är så extremt torr luft.

Det blev inte så många bilder tagna idag, men nedanstående visar ingången till huset och nu har det kommit upp lite nya dekorationer eftersom det snart är dags för kineserna att fira nyår. A07 betyder ingång nummer sju i denna byggnad. Det finns nio byggnader i området som heter A01 t o m A09 och i varje byggnad finns det mellan sex och åtta ingångar och på varje våning finns sen i regel två lägenheter som också numreras, t ex 601 betyder lägenhet nummer ett på sjätte våningen. För att ta ett enkelt exempel på en adress inom området “5-7-601″ vilket betyder “Byggnad 5, Uppgång 7, Lägenhet 601″.

Ingång till huset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.