Hittade inga skor att köpa

Det blir varmare och varmare och jag kom på att jag bara har två par löparskor just nu så jag tänkte ta bussen till Hongqiao och köpa några Ecco- och Dieselskor som kostar en femtiolapp! Som tur var kollade jag på nätet innan och Hongqiao håller stängt fram till söndag. De som jobbar på Hongqiao, Silk Market och liknande marknader är till 95 procent unga tjejer från andra delar av Kina som nu rest hem på årets enda semster. Vissa ersätts av universitetsstuderande som har skollov, men det räcker inte för att hålla öppet hela tiden.

Jag tog i stället buss 513 till Walmart Super Center och där fanns många billiga och underbart sköna skor av den typen jag vill ha, men tyvärr är storlek 44 störst och det blir för litet för mig. Tog även en kort promenad till det stora sportcentrat i närheten där de har storlekar upp till 47, men där fanns bara sportskor som inte var det jag var ute efter, så det var bara att ta bussen hem igen!

Brandsläckare utanför fyrverkeributiken

Denna fyrverkeributik låg precis utanför Walmart Super Center och här har man förberett sig på det värsta med tanke på alla brandsläckare som står utanför ingången! Det händer rätt mycket olyckor med fyrverkerier under det kinesiska nyåret och för två år sedan lyckades man t o m förstöra en helt nyuppförd skyskrapa, vilket jag skrivit om tidigare. Såg dock för en månad sedan att de nu håller på att renovera den efter att den stått som ett stålskelett i nästan två år.

Interiör från buss 513 i Beijing

Det var inte många som åkte buss denna dag! Buss 513 är normalt aldrig fullsatt men idag var det bara jag och en ung mamma med sin son som åkte med hela vägen tillbaka till Hongyan Road.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.