Det gäller att ta vara på den lilla snö som kom!

När jag tog hissen ned till första våningen och hämtade lokaltidningen idag såg jag direkt att huvudnyheten var det jag skrev om igår, dvs att luften i Beijing var otroligt dålig just igår! Det känns rätt häftigt att jag lär mig mer och mer kinesiska (mandarin), men det är mycket långt kvar. Just nu lyssnar jag mest och läser även tecken i TV-programmen plus att jag lyssnar på Chinese Pod lite då och då och även läser och övar i min svenska lärobok! Jag ska försöka lägga lite mer tid på detta när jag snart är tillbaka i Sverige och där finns även möjlighet att se kinesisk TV via nätet så det ska nog gå bra!

Att lära sig ett helt nytt språk med helt andra tecken är lite som när jag lärde mig signalera med morsealfabetet i lumpen eller när jag lärde mig skriva maskin utan att kolla tangentbordet. Det verkar omöjligt, men plötsligt en dag så fungerar det och jag tror det blir likadant med min kinesiska, plötsligt en dag så kommer det att fungera.

Jag har insett att det är ett absolut måste att lära mig kinesiska för att få ut det bästa av livet i Kina. Visst kan man bosätta sig några kilometer norrut i Sanlitunområdet där alla ambassader ligger och där nästan alla västerlänningar bor och alla pratar engelska, men det är inte så intressant.

Dagens bild får bli från balkongen på norra sidan där den lilla snö som kom under veckan vi var i södra Kina nu håller på att tas tillvara och läggs runt träd och växter där den troligen smälter rätt omgående och förvandlas till vatten i detta torra Beijing! Jag har nu varit här i nästan fyra månader och det har fortfarande inte kommit en droppe nederbörd när jag varit här. Det kom några centimeter snö under veckan vi var i söder, men annars har det varit absolut snustorrt och det lär inte komma någon nederbörd under de få dagar som återstår innan jag åker till Sverige!

Det gäller att ta tillvara den lilla snö som kommit i Beijing


Learn Chinese with ChinesePod

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.