Hoppade över löpningen

Idag vaknade jag åter lite senare än vanligt och vänster knä är rejält svullet så jag bestämde mig för att hoppa över morgonlöpningen. Inmundigade i stället morgonkaffet från Zoegas Mollbergs Blandning på södra balkongen tillsammans med att läsa lite mandarin (rikskinesiska).

Tog sen en promenad tio minuter till den fantastiska husdjursmarknaden vid Shilihe Bridge. Det är bara så helt underbart att gå runt där och vara den del av folklivet! Jag har skrivit om denna marknad många gånger tidigare och visat bilder och det är inte bara husdjur som finns där utan oerhört mycket annat också! Jag kollade mest efter krukväxter och liknande och det kommer helt klart att bli fler besök där för att handla!

Bröllopsfest i Beijing

På väg till marknaden råkade jag komma förbi ett av de mest högljudda fyrverkerier jag någonsin upplevt! Det var troligen en bröllopsfest som skulle hållas på exklusiva Yunlong Jinge Grand Restaurant som ligger alldeles bredvid marknaden (klicka för större bilder).

Bröllopsfest i Beijing

Det gällde verkligen att hålla för öronen när det smällde som mest!

Bröllopsfest i Beijing

Nu närmar sig limousinen med det nygifta paret restaurangen och alla släkingar och vänner står och väntar på trappan!

Försäljning av hundar

Jag vet inte varför just försäljningen av hundar sker utanför själva husdjursmarknaden, men så är det! Från bakluckor och tak på uppradade bilar säljs hundar på detta sätt. Det här är hundar som säljs som husdjur och har absolut ingenting med skrönan om att kineser äter hundar att göra. Visst äts det hundkött i vissa delar av södra Kina, men sådant förekommer överhuvudtaget inte i Beijing och de nordliga delarna av landet.

Tog sen en sväng förbi Panjiayuans loppmarknad där det som vanligt var full fart på söndagen och jag skulle gissa det var cirka 5000 försäljare på plats, precis som vanligt under lördagar och söndagar då marknaden öppnar 04.30 på morgonen! Jag gick mest runt och kollade bland böcker och liknande och hittade faktiskt en del försäljare som hade vykort, men de hade nästan alltid bara tiotalet år på nacken, så gamla vykort är extremt ovanligt att hitta här i Beijing , men faktiskt även nya vykort!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.