Lugn hemmalördag

Tidigt på morgonen hördes några ordentliga åskknallar långt bort, men åskan kom aldrig in över denna del av Beijing, men lite duggregn fick vi ta del av och det var ovanligt nog molnigt långt fram på eftermiddagen! Nu har jag tre dagar på egen hand hemma i lägenheten, men jag tänker mest ta det lugnt och komma igång lite med vardagslivet igen. Tillbringade förmiddagen med att plantera om en del växter och att kopiera över diverse filer från USB-minnen så att jag nu har uppdaterade varianter av alla mina hemsidor även i datorn i Beijing.

Tog en kort löprunda på tre varv som gick betydligt snabbare än igår, men vänster knä stelnar till ordentligt och gör ont så snart jag sitter still en stund. Det är inga problem att varken springa eller gå, men efter att ha suttit still smärtar det ordentligt både i vänster knä och underben! Jag hoppas och tror att det ska gå att “springa bort” problemet, det brukar fungera med de flesta typer av skador.

Jag tog sen en långpromenad på drygt en timme i omgivningarna och handlade även lite mat och dryck i den närmaste stormarknaden! Riset var inställt för kokning på eftermiddagen och sen var det bara att fixa en god köttfärssås som tillbehör!

Beijing 4 juni 2011

Bakom häcken och staketet ligger bostadsområdet och när jag gick på andra sidan häcken en halvminut tidigare hörde jag ett brak från utsidan och när jag kom ut på gatan såg jag orsaken till detta! En av Beijings alla renhållningsarbetare hade lastat sin cykel alldeles för baktungt så den hade helt enkelt slagit ett kvarts varv bakåt och tappat större delen av lasten! (Klicka på bilden för en större bild).

På kvällen var det sedan dags för Kinas nya nationalidol Li Na att ta över i nyhets- och sportkanalerna på TV. Jag skrev om Li Na redan för exakt ett år sedan då hon tog sig till final i Franska Öppna i tennis på Roland Garros i Paris, men den gången förlorade hon tyvärr finalen mot “italienskan” Francesca Schiavone och i år var det en repris på detta möte.

Skillnaden var att i år var Li Na ungefär lika överslägsen som hennes motståndare var förra året och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna, även om Sveriges i särklass sämsta tidning Aftonbladet på förstasidan på nätet skriker ut att det var den svenska huvuddomaren Louise Engzell som avgjorde matchen med ett “Svenskt feldomslut” (fast rubriken är nu ändrad till bara “Svenskt domslut“). Visst var det en tveksam boll, men att den skulle avgjort matchen är helt absurt, Li Na förde matchen hela tiden och hade dessförinnan två tveksamma domslut emot sig då också Louise Engzell var ute på banan och pekade var bollen landat. Aftonbladets idiotiska “artikel” finns att läsa här!

Så det blev en härlig avslutning på dagen att följa denna final sent på kvällen i Kina (eftermiddag i Paris) och nu kommer matchen att gå otaliga gånger i repris under natten och morgonen i olika kinesiska TV-kanaler för att fira Kinas första vinnare av en Grand Slam-final i tennis!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.