Inga problem alls att springa fem varv

Det blev ingen löpning klockan 06.00, men väl någon timme senare och det var perfekt löparväder, jag tror bara det var 25-26 grader och molnigt med en härligt svalkande vind, så jag hade inga problem alls att springa fem varv som totalt blir fem och en halv kilometer! Tiden tänker jag inte nämna, men det var klar joggingfart och inte ens i närheten av löpning (dvs under fem minuter per kilometer)! Det kändes dock mycket bra och det går att kapa många minuter på tiden inom kort om inga skador eller liknande inträffar! Jag är lite orolig för mitt konstiga vänsterben och just nu är det knäet som svullnar upp och gör ont ibland och även vaden som gör ont till och från, men det viktiga är att det inte gör ont när jag springer! Tidigare var det vänster ljumske som spökade, men det verkar nu vara borta efter snart ett år av problem!

I övrigt tillbringade jag dagen mest med att fixa med de gröna växterna i lägenheten och på balkongen, jag tror de har saknat mig! Tog även en promenad i omgivningarna och inmundigade dagens lunch på ett närliggande McDonalds. Det är ytterst sällan jag äter på McDonalds i Kina men idag passade det bra och det är dessutom betydligt godare och mer kryddstarkt här än i Sverige. En dubbelburgare med bacon, strips och cola kostar 18,50 yuan/kronor men eftersom jag åt mellan 11.00 och 14.00 var det specialpris bara 15 yuan/kronor!

Denna McDonaldsrestaurang ligger vid Panjiayuan Bridge så efter avslutad måltid gick jag över bron och kollade lite på den gigantiska loppmarknaden som jag skrivit om många gånger tidigare. Det var faktiskt första gången jag var där när det inte var lördag, söndag eller torsdag och jag blev väldigt förvånad att det var så många försäljare på plats en vanlig vardag! Jag gick annars mest dit för att kolla hur långt tunnelbanebygget kommit för snart ska en station öppna där och de verkade redan vara på väg att bygga vidare söderut till Huawei Bridge och när den är klar är det verkligen promenadavstånd med tio minuter till närmaste tunnelbanestation!

Panjiayuan

Den långe mannen i skärmmössa har jag pratat med många gånger och han pratar hyfsad engelska och föröker sälja exklusiva bokmärken i metall som man ska lägga in i böcker man läser.

På kvällen fixade jag sedan raggmunkar, stekt fläsk/bacon och rivna morötter och det blev helt OK! Var lite orolig att de kinesiska “nypotatisarna” inte skulle fungera så bra, men det var inga problem, men någon god potatismos går det inte att göra med dessa nypotatis lika lite som med svenska nypotatis.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.