Blixtar och dunder

Tog på egen hand en mycket sen långpromenad mellan 23.00 och 24.00 igår kväll och det var verkligen ljuvligt att gå runt och känna alla dofter från växtligheten efter gårdagens regn! Lika härligt är det att promenera så här sent en mörk kväll och känna mig totalt säker. Här finns liksom inte en risk på miljonen att bli utsatt för rån, överfall och liknande oprovocerat våld som i Sverige och i Karlskrona vågar väl ingen vettig människa ens gå ensam genom Hoglands park på kvällarna längre?

Vaknade sedan strax efter 01.00 av våldsamma blixtar och dunder och nu var ovädret verkligen direkt över denna del av Beijing! Steg upp och kollade lite på detta naturens underbara skådespel från balkongerna innan ovädret drog vidare och jag kunde somna om igen! Upptäckte tyvärr att jag fått rejält ont i vänster knäs insida efter promenaden, så jag antar det är något brosk eller liknande som ligger löst och ibland hamnar på fel ställe så att det gör ont.

Hade jag inte haft så ont i knät skulle jag helt klart tagit en rejäl löprunda när jag steg upp vid sextiden, för luften var verkligen totalt klar och det gick t o m att se långt bort till de nya skyskraporna vid femte ringvägen och det är inte ofta man ser så långt! Jag brukar ha en av skyskraporna vid fjärde ringvägen som måttstock ifall jag ska springa eller inte på morgonen! Ser jag inte den är luften för dålig och då avstår jag, men idag såg man alltså vida långt mer än dit, men någon löpning blev det tyvärr inte.

Det kändes rätt svalt tidigt på morgonen, men efter lunch var det ordentligt varmt i form av 34 grader i skuggan och hur varmt det var i solen har jag ingen aning om för termometern går inte högre än 50 grader! Tog en promenad till affären och sedan en extra promenad runt den runda jag brukar springa på morgonen! Visst är det varmt, men det är ju så oändligt mycket bättre än den vanliga kalla snålblåsten i Karlskrona!

Jag lämnade min “lilla” Samsungkamera här i vintras, men nu tog jag fram den (efter att ha laddat batteriet) och testade några bilder igen som kommer nedan!

Déjà vu

När jag var på den korta promenaden tillbaka från affären fick jag verkligen en “Déjà vu”-känsla när jag såg ovanstående vy! För två och ett halvt år sedan skadade jag mig riktigt ordenligt när jag var ute och sprang i tio minusgrader tidigt en morgon! Det såg ut ungefär som på bilden ovan fast kanske fem gånger större träd och fem gånger längre rep, fast den gången var det inget rep utan en tunn ståltråd! Jag sprang då helt enkelt rakt fram utan att se ståltråden och föll och slog mig riktigt ordentligt i bröstet, skar upp högerhanden och slog dessutom sönder den dåvarande “lilla” kameran jag hade i handen (tack och lov för det, för annars hade nog både tänder och näsa gått åt pipan den gången!).

Tog även nedanstående bild på ett av de riktigt exklusiva husen som sedan länge byggs vid östra ingången till bostadsområdet! Jag tycker bygget går rätt långsamt och jag har fortfarande inte sett något hus där någon bor i dessa 250-425 kvadratmeters villor! Alldeles bredvid ligger ett hus som ser ut att bli något i stil med Tyska Kyrkan i Karlskrona, men det är fortfarande övertäckt precis som för ett halvår sedan, men jag lovar komma med en bild när det gröna överdraget är borta!

Det går väl ungefär lika långsamt som med “Spanska trappan” i Karlskrona, där verkar det också vara “Manana, manana” som gäller precis som någon så riktigt kommenterade i Karlskronabloggen!

Fina villor i fyra plan!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.