Lika grymt varmt idag också!

Jag vill inte testa att springa med värken i vänster knä utan i stället blev det en rejäl långpromenad på drygt två timmar till, från och inom Longtanparken! Tyvärr fick jag inte med mig varken någon kamera eller mobiltelefon, annars kunde jag visat några fantastiska bilder. Jag var rätt sent ute vid 08.00 och någon annan dag ska jag gå springa dit vid 06.00 när parken öppnar och tusentals kineser väller in i parken för att utföra sina morgonaktiviteter!

Det är fantastiskt att se alla dessa olika motionsformer på en och samma plats! Det finns givetvis massor av andra parker i Beijing där samma saker händer, men just Longtan ligger närmast för min del! Bordtennis, operasång, joggning, tangodans, drakflygning är sånt jag sett tidigare men idag såg jag även några som kastade frisbee och några som spelade dragspel(!) och det har jag faktiskt inte sett tidgare! Det var ett par äldre kvinnor som erbjöd mig att vara med och spela “ping-pong”, men just då hade jag gått så länge att det gjorde för ont i mitt knä! De var hur som helst imponerade över att jag kom från samma land som Jan-Owe Waldner (”Det evigt unga trädet”, som han kallas i Kina), fast min skicklighet med pingisracketen kommer inte ens i närheten av hans, så jag hade säkert förlorat mot vem som helst av dessa minst 70-åriga damer!

I den extrema värmen efter att ha kommit tillbaka kostade jag sedan på mig en mycket kort liten tupplur eftersom jag sov extremt dåligt denna natt! Vaknade sedan till efter en stund av ett enormt oväsen och jag trodde det var brandlarmet, men just nedanför norra balkongen i köket var det invigning av någon ny affär och femtiotalet personer stod uppradade och applåderade. Jag vet inte vad den affären säljer, men jag får kolla det närmare någon annan dag! Det är mest bostadsmäklare och tvättfirmor som finns i den säkert 30 affärer långa raden  av affärer i norr, men det är väldigt stor omsättning och utbyte av affärer! Det finns “vinbutiker”, “Nordic Coffee Shop” och exklusiva godisaffärer blandat med en bank(!) och övriga affärer och tvättinrättningar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.