Idag blir det ett kort inlägg med länk

Idag blir det bara ett kort inlägg i denna blogg! På väg till affären kom jag att tänka på en intressant diskussion jag hade i somras med två svenska tjejer från Göteborg som var här i Beijing! Jag hade tidigare haft kontakt med några killar från Jönköping och vi gjorde tillsammans med dessa tjejer och ett annat par från Göteborg den fem timmar långa vandringen på Kinesiska muren från Jinshanling till Simatai. Finns att läsa här och bilder från en liknande promenad 2007 finns här!

Det var förra sommaren 2010 och vi satt längst bak i minibussen vi hyrt den dagen och de två tjejerna var så imponerade över hur smala och välbyggda nästan alla kineser och kinesiskor är! Det stämmer till stor del, men jag tyckte redan då att jag ser oerhört många fler överviktiga nu jämfört med första gången jag var här i augusti 2007. Då slogs jag också av att nästan ingen man mötte på gatan hade ens ett kilos övervikt!

Det är inget problem ens i närheten av i Sverige där var och varannan människa är rejält överviktig (jag är själv inget undantag men det ska jag fixa nu med god och näringsrik kinesisk mat).

Lite konstigt nog så kom jag att tänka på detta med vikten eftersom det nya modeordet i Sverige är BARNFATTIGDOM eftersom jag såg ett inslag på kinesisk TV om BARNÖVERVIKT där föräldrar skickar sina överviktiga söner till hårda sommarläger för att de ska gå ned i vikt!

Jag kunde helt enkelt bara inte låta bli att skriva ett inlägg om denna påhittade svenska barnfattigdom i Karlskronabloggen så jag tänker inte repetera mina åsikter här, utan inlägget finns att läsa på länken nedan!

http://www.karlskrona.nu/blogg/?p=4279

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.